update na eerste weekje 'werken' - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van bouke - WaarBenJij.nu update na eerste weekje 'werken' - Reisverslag uit Paramaribo, Suriname van bouke - WaarBenJij.nu

update na eerste weekje 'werken'

Door: Bouke

Blijf op de hoogte en volg

05 Februari 2005 | Suriname, Paramaribo

Hallo allemaal,

Hier weer een update van de afgelopen week. Na een rustig begin heeft die trend zich doorgezet in de rest van de week. Bij EBS is nog steeds weinig informatie beschikbaar en hopelijk kan ik volgende week naar Moengo om daar de centrales te gaan zien en om er meer informatie over te kunnen vinden. Internet werkt nog niet daar, dus het is ook nog even afwachten voordat ik contacten met de leveranciers kan leggen. Wat werk betreft dus een rustig eerste weekje, maar het is dan eindelijk zo ver, mijn contract is rond! Wel drie weken later dan de bedoeling was en talloze faxen en faxpogingen verder heb ik dan eindelijk mijn pasje om binnen te komen en krijg is een maandelijkse vergoeding van 300SRD. Toch leuk, want daar kan je wel wat leuke dingen van doen. Kleding kopen bijvoorbeeld...Ik had hier echt heel weinig kleren, dus ik ben gisteren maar eens even de stad in geweest om flink te shoppen. Ik heb dus twee broeken gevonden, twee t shirts en een overhemd en dat allemaal voor het luttele bedrag vaan 200SRD...Oftewel dus nog geen 70Euro... Dat kan je in Nederland wel vergeten. De kwaliteit lijkt ook nog redelijk te zijn, dus wie weet zien jullie er in Nederland nog wel eens wat van.
Verder was ik nog bezig met huisgenoten en er zou iemand komen kijken. Na wat communicatie stoornissen kwam Els dan eindelijk kijken, en wel samen met haar vriend David. Echt aardige mensen hoor, en vooral David vond het huis echt cool! Jammer genoeg vond Els de veiligheid een beetje een minder puntje van het huis. Ik kan me daar wel wat bij voorstellen hoor, alleen staat dit huis niet echt IN de stad en dus heeft het ook minder beveiliging nodig...Ik geloof gewoon niet zo dat hier ingebroken zal worden, maar toch laat is altijd mijn waardevolle spullen dubbel en dwars achter slot en grendel! Ik zou dus later wel horen of ze de kamers wilden of niet... Nou ja, afwachten dan maar! Gisteren na even met Marilyn gepraat te hebben kreeg ik het verlossende smsje. Wanneer David langer kon blijven wilden ze hier wel wonen, maar zo niet dan kwam Els ook niet...Jammer, maar hopelijk kan David dus langer blijven. Ik werd ook nog uitgenodigd om home made pizza te komen eten gisterenavond. Ik had toch niets beters te doen, dus leuk!
Om nog even de tijd te doden ben ik langsgegaan bij reisbureau Blue Frog travel, waar we onze Nassau gebergte en Brownsberg tours geregeld hadden. Daar weer even gepraat over mogelijkheden voor een echte expeditie toer tegen het einde van mijn studie. Wat blijkt, in maart gaan ze een 7 daagse expeditie doen met biologen, die gaan kijken naar allerlei kikkers en slangen enzo, echt diep de jungle in naar een nog onontgonnen gebied...Dat spreekt me wel aan natuurlijk! Ik heb me dus in principe opgegeven, nu maar afwachten wanneer precies en op de kosten wachten.... Na weer een beetje gezellig gepraat te hebben moest ik me ineens haasten naar Els en David, om op tijd te komen voor het eten. Daar aangekomen zag ik dat het wel een verschil is in waar ze nu wonen en waar ik nu zit. Daar is alles gewoon wat nieuwer en alles is voorzien van dieven ijzers. De buurt is dan ook wel wat minder vriendelijk van uitstraling en een stuk donkerder, dus ik denk dat het daar ook wel meer nodig is. We hebben echt heel gezellig gegeten en er kwam ook nog een kennis van ze langs Marije, echt een directe Nederlander, wel grappig hoor! Na een gezellige avond werd het rond 11 uur toch wel weer eens tijd om op de fiets naar huis te stappen, want moest nog zeker 30 minuten fietsen, met tas en alle zooi die ik gekocht had...Ik had misschien beter direct na het werk naar huis kunnen gaan en dan naar de stad... Nou ja, volgende keer beter.
Vandaag weer redelijk op tijd uit de veren en weer verder gegaan met de keuken... Het schiet nog niet echt op, maar er zit vooruitgang in. Roy had ook iemand geregeld die de tuin helemaal aan het kortwieken is...Dat bleek geen overbodige luxe, want ineens riep hij me om me iets te vragen over een slang ofzo...Ik dacht dus een waterslang of iets dergelijks die misschien los was gegaan ofzo... Nee hoor, achter het huis ineens een grote slang van ongeveer 1.80 meter en een doorsnede van 5 cm....Dat is wel even schrikken. Aan de tekening te zien leek het mij een Boa, oftewel een tapijtslang. Hij had ook een dikker deel in zijn lijf, waarschijnlijk van een muis of rat die hij opgegeten had... Natuurlijk had ik mijn camera niet meegenomen, maar omdat de slang zich maar heel langzaam uit de voeten maakte ben ik die toch maar even gaan halen. Die jongen die aan het maaien was wist ook niet echt wat te doen, dus we hebben hem maar rustig weg laten gaan. Bij dit bericht een foto, toen ik dus terug kwam met mijn camera was hij al bijna weg. Wel apart hoe de mensen er hier mee omgaan. Volgens Marilyn is het langzaam weg gaan van die slang een teken dat het een wachter is van het huis... Nou, met zo’n wachter durf ik hier wel te blijven! Ik ben in ieder geval blij dat hij weer gewoon zijn weg heeft kunnen vervolgen, want het is zonde om zo’n mooi beest dood te maken alleen omdat hij zich in het hoge gras heeft verstopt.... Wel een rede om dus het gras een beetje bij te houden voor het huis...:)

Vanmiddag is er een carnavals optocht, dus daar ga ik maar even kijken. Morgen Marilyns fiets proberen te maken, dus ik heb het er maar druk mee!

Ik laat jullie nog wel weten hoe het was

Bouke

• 05 Februari 2005 - 19:51

Laura:

Ja dit is echt een tapijtslang... Ik herken hem van het bezoekje aan die dierenhandelaar...
    Nou laat hem dan maar goed de wacht houden, ze waren toch niet giftig? of toch wel?
    liefs Lau

• 06 Februari 2005 - 22:05

Bouke:

Ja, dat dacht ik ook al...Hij is gelukkig niet giftig, het is en wurgslang... Mij zal hij niet veel doen denk ik, maar hij moet je natuurlijk niet bijten als verdediging...